Articole din categoria Stiati ca?

Andiva

Andiva

Folosirea andivei confera un volum mai mare spumei de somon. Pe de alta parte, gustul amarui al acestei legume contrasteaza cu dulceata celorlalte ingrediente. Andiva creata este indicata pentru ca isi pastreaza textura intacta in timpul prepararii. 

postat la : 12 iulie 2011
1818 vizite
1 comentariu
Detalii
Marinata de ierburi

Marinata de ierburi

Marinata de ierburi confera pestelui un gust si o aroma intensa care se potrivesc perfect cu legumele. Daca acestea sunt preparate doar al dente, isi pun in valoare savoarea naturala. 

postat la : 11 iulie 2011
1427 vizite
1 comentariu
Detalii
Fenicul

Fenicul

Feniculul este bogat in calciu, fosfor, sodiu si potasiu, fiind total lipsit de grasimi. Este bine de stiut ca, desi din punct de vedere stiintific nu exista nicio diferenta intre exemplarele masculine (rotunde) si cele feminine (alungite), din punct de vedere gastronomic primele sunt mai bune crude, pe cand ultimele merg mai bine gatite.

postat la : 05 iulie 2011
1969 vizite
1 comentariu
Detalii
Oua de prepelita

Oua de prepelita

Ouale de prepelita, micute si cu coaja patata, sunt frecvent folosite in bucatarie. Se consuma fierte tari sau prajite. Datorita dimensiunilor lor, se preteaza si pentru decorarea anumitor platouri. 


postat la : 05 iulie 2011
2091 vizite
2 comentarii
Detalii
Dorada

Dorada

Dorada, a carei lungime variaza intre 30 si 60 de cm, este un peste deosebit de apreciat datorita gustului delicat al carnii sale. Si-a capatat numele de la dunga aurie prezenta pe botul sau. 

postat la : 05 iulie 2011
1735 vizite
1 comentariu
Detalii
Anghinare

Anghinare

Medicina populara ii atribuie anghinarei proprietati terapeutice. Bogata in potasiu, saruri de fier si fibre, contine cinarina, un principiu activ care favorizeaza secretia biliara si diureza. Anghinarea proaspata se recunoaste dupa consistenta frunzelor, care trebuie sa fie tari. Perioada de vegetatie a acestei plante este cuprinsa intre lunile octombrie si mai.

postat la : 05 iulie 2011
2115 vizite
1 comentariu
Detalii
Brandy

Brandy

Brandy este denumirea englezeasca pentru rachiul de vin invechit cel putin un an? Marile distilerii din Italia scot pe piata un brandy invechit cel putin 3 ani, in unele cazuri acest stagiu fiind chiar de 10 ani. Acest tip de bautura este armonioasa, eleganta, fiind rezultatul unei atente selectii. 

postat la : 05 iulie 2011
1723 vizite
1 comentariu
Detalii
Curcanul

Curcanul

Curcanul, deosebit de popular printre americani, de pe masa carora nu lipseste de Ziua Recunostintei, este mentionat de Cristofor Columb in jurnalul sau de calatorie cu denumirea de cocos de India? Aceasta pasare are o crestere foarte rapida: in 5 luni, masculul ajunge la greutatea de 14-15 kg, iar femela, la 7-8 kg. 

postat la : 05 iulie 2011
2098 vizite
1 comentariu
Detalii
Ierburi aromatice

Ierburi aromatice

Cu toata marea varietate de ierburi aro­matice, folosirea lor in bucatarie este relativ limitata, mai ales in cea traditionala? Chiar si cimbrul, extrem de raspandit, este destul de rar prezent in retete. Este bine de stiut ca plantele aromatice dau rezultate mai bune atunci cand sunt folosite crude, prin prepa­rare termica pierzandu-si din aroma si gust.



postat la : 05 iulie 2011
1893 vizite
1 comentariu
Detalii
Capsunile

Capsunile

Capsunile sunt folosite pentru prepararea salatelor de fructe, insa, de obicei, sunt preferate fructe mai putin delicate? Desi au un gust deosebit, capsunile isi pierd calitatile foarte repede si trebuie consumate intr-un timp foarte scurt. 


postat la : 04 iulie 2011
1580 vizite
1 comentariu
Detalii
Reteta zilei
Reteta Capsuni in ciocolata: 1. Fulgii de ciocolata neagra se topesc la bain marie pana devin o crema uniforma....
citeste mai mult
Ultimele articole postate
Cea mai mare ceapa din Romania
Capsunile In 2007 in Turda, 13 femei au reusit sa impleteasca o funie de 176,2 metri de ceapa rosie, cu o greutate de 600 kilograme si au reusit sa doboare recordul din 2006 (unde 15 persoane au realizat o funie de 137 de metri de ceapa rosie).
Dieta Monicai Anghel
Capsunile 3 ZILE DE CARNE -carne pe gratar sau fiarta: pui, vita chiar si porc; se pot manca si mezeluri: parizer, cremwursti, sunca de Praga 3 ZILE DE LACTATE -iaurt : fara fructe, lapte......
Cum se pun castravetii la murat?
Capsunile

Afla cum se pun castravetii la murat? E simplu oricine o poate face dupa reteta pusa la dispozitie.

Intrebarea zilei

Newsletter Proretete.ro


Nume


E-mail


SEO