a scris: Crap umplut
Total retete publicate: 53 Retete culinare
Trimite pe  
close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Crap umplut

1696 vizite
3 comentarii

Nota 4.37 din 33 voturi

Nota 4.37/5 din 33 voturi

 

Sarbatori : Crap umplut

Crap umplut
Crap umplut

Crap umplut Ingrediente necesare pentru a prepara
Crap umplut

1 crap de 1.5 kg

1 cana orez

4 buc ceapa

1 cutie ciuperci

1 legatura patrunjel verde

1 morcov

3 catei usturoi

1 patrunjel radacina

1 lamaie

50 ml vin alb ce se pune in orez

100 ml vin alb

sare, piper

condimente

5 linguri mari de ulei

Crap umplut Timp de preparare
1 ora si 30 min
Crap umplut Complexitate
redusa
Crap umplut Mod de preparare
Crap umplut

Reteta Crap umpluta: Crapul se curata de solzi, se eviscereaza (normal ar fi sa lasati capul) si apoi se spala si cu un servet il stergem bine sa nu ramana ud. Se condimenteaza in interior cu sare si piper si se lasa sa stea asa la rece pana pregatim umplutura. Umplutura o pregatim in felul urmator: Se taie marunt o ceapa care se caleste pe 3 linguri de ulei. Ciupercile sa taie felii si se adauga la ceapa. Tot atunci adaugam si orezul spalat si scurs, si le calim un pic impreuna. Adaugam un pic de apa (sa zicem cam 100 ml apa) si cei 50 ml vin alb. Orezul incepe sa se umfle si cand este bine inflorit adaugam patrunjelul verde tocat si sare si piper dupa gust. Cu aceasta umplutura se umple crapul si apoi se coase deschizatura burtii. Morcovul, patrunjelul, usturoiul le taiem rondele, iar ceapa ramasa o taiem felii mai grosute si toate legumele se asaza in tava in care am pus cele 5 linguri de ulei. Crapul se unge cu un pic de ulei, se asaza pe patul de legume, se pune 100 ml vin si tot atata apa, se condimenteaza cu sare si condimente si un pic de rozmarin maruntit si se da la cuptor pentru circa 30 minute. In timpul in care sta in cuptor se stropeste cu zeama din tava. La jumatea timpului de coacere intoarcem crapul si il lasam mai departe la copt. Se scoate in cele din urma din cuptor, se asaza legumele pe un platou si peste ele asezam crapul copt. Se scoate ata cu care a fost cusut, se stropeste cu zeama de lamaie si se portioneaza. Se serveste fierbinte, fara garnitura deoarece este umplut cu orez.

Pofta buna la Reteta Crap umpluta

Crap umplut

Retete Culinare similare cu:
Crap umplut

Aperitiv cu peste afumat Aperitiv cu peste afumat
3217 vizite 4 comentarii
Platica umpluta la cuptor Platica umpluta la cuptor
2475 vizite 1 comentariu
File de peste cu sos de sampanie File de peste cu sos de sampanie
3563 vizite 1 comentariu
Peste-spada cu legume in sos Peste-spada cu legume in sos
3254 vizite 2 comentarii
Mucenici muntenesti Mucenici muntenesti
9923 vizite 7 comentarii
File de peste prajit File de peste prajit
2925 vizite 3 comentarii
Tartine din mlai cu peste afumat Tartine din mlai cu peste afumat
2217 vizite 3 comentarii
Toate retetele
Crap umplut

Comentarii la Reteta culinara:
Crap umplut

Crap umplut
   Postat de Bianca la 25.11.2011, 00:13
Poza este foarte reusita. Mi s-a facut pofta doar cat am privit-o.
Crap umplut
   Postat de Sabina la 05.10.2011, 15:11
Pur si simplu de delicios
Crap umplut
   Postat de Marcela la 04.10.2011, 17:06
Arata magnific!
Adauga un comentariu
Reteta zilei
Reteta Capsuni in ciocolata: 1. Fulgii de ciocolata neagra se topesc la bain marie pana devin o crema uniforma....
citeste mai mult
Intrebarea zilei

Newsletter Proretete.ro


Nume


E-mail


SEO