a scris: Cozonac 2
Total retete publicate: 72 Retete culinare
Trimite pe  
close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Cozonac 2

742 vizite
5 comentarii

Nota 4.3 din 32 voturi

Nota 4.3/5 din 32 voturi

 

Sarbatori : Cozonac 2

Cozonac  2
Cozonac 2

Cozonac  2 Ingrediente necesare pentru a prepara
Cozonac 2

1 kg faina 8 galbenusuri (+ 1 galbenus sau 2 ptr. uns deasupra cozonacii)

sare cat intra in causul palmei

3 pachete zahar vanilat

2 buc. de unt sau rama de marimea unei nuci coaja rasa de la o lamaie

2 maini de zahar(cand scriu o mana de... va ganditi la cantitatea pe care o luati in mana din pachet)

1 mana de ulei (la cat turnati in palma facuta caus)

30 gr. drojdie proaspata lapte

Cozonac  2 Timp de preparare
nementionat
Cozonac  2 Complexitate
redusa
Cozonac  2 Mod de preparare
Cozonac 2

Reteta Cozonac: In 250 ml lapte caldut dizolvam drojdia, 2 linguri zahar, sarea, zaharul vanilat. In faina se face o gaura in care turnam amestecul de mai sus si il amestecam cu un pic de faina si il lasam la dospit la loc caldut 1/2 ora. Dupa ce a dospit adaugam cele 8 galbenusuri, untul , zaharul, coaja rasa de la lamaie si se framanta pana cand aluatul face besici.(Aluatul se lasa mai moale sa nu fie prea tare) Daca aluatul e prea tare se mai poate adauga putin lapte caldut. pana devine mai moale. Dupa ce au aparut primele besici ,punem si mana de ulei dupa care mai framantam cca. 10 minute si apoi il punem la dospit la loc caldut. Dupa ce a dospit scoatem aluatul , il impartim in 2 si il intindem cu mana la marimea tavii, il umplem,il rulam si-l asezam in tava unsa , unde il mai lasam la dospit inca 20 minute Dupa ce a dospit in tava ungem corzile cu galbenus de ou si-l punem in cuptorul preincalzit(in momentul in care am pus suciturile la dospit in tava pornim si cuptorul). Se coace la foc mic , se verifica cu o scobitoare cam dupa 1 ora daca e copt. Dupa ce se scoate din cuptor se lasa sa stea 2-3 minute in tava , dupa care se scot ,se aseaza pe un prosop , se acopera cu un alt prosop peste care se pune o bucata punga si iar se acopera cu un prosop si se lasa asa pana raceste. Se pot umple cu mac macinat amestecat cu zahar si 1 lingurita de ghimbir proaspat macinat, cu nuca macinata si zahar amestecat cu stafide, cu rahat si stafide (cand fac sucitura cu rahat intotdeauna presar un pic de faina peste rahatul taiat cubulete , le amestec si apoi le pun pe aluat).

Pofta buna la Reteta Cozonac

Cozonac  2

Retete Culinare similare cu:
Cozonac 2

Cozonac cu nuca Cozonac cu nuca
1629 vizite 7 comentarii
Cozonac cu scortisoara Cozonac cu scortisoara
1065 vizite 2 comentarii
Cozonac Cozonac
990 vizite 3 comentarii
Panettone Panettone
1905 vizite 4 comentarii
Cozonac cu stafide Cozonac cu stafide
1133 vizite 5 comentarii
Ghiveci aromat Ghiveci aromat
1802 vizite 3 comentarii
Mucenici muntenesti Mucenici muntenesti
7105 vizite 7 comentarii
Toate retetele
Cozonac  2

Comentarii la Reteta culinara:
Cozonac 2

Cozonac 2
   Postat de Luana la 05.12.2011, 18:54
Cozonac!!!!
Cozonac 2
   Postat de Iulia la 23.11.2011, 11:57
si mie imi place cozonacul cu nuca cel mai mult...abia astept sa vina Craciunul sa mananc
Cozonac 2
   Postat de Luiza la 04.10.2011, 16:51
cu nuca...preferatul meu!
Adauga un comentariu
Reteta zilei
Reteta Capsuni in ciocolata: 1. Fulgii de ciocolata neagra se topesc la bain marie pana devin o crema uniforma....
citeste mai mult
Intrebarea zilei

Newsletter Proretete.ro


Nume


E-mail


SEO