a scris: Cornuri cu rahat de post
Total retete publicate: 112 Retete culinare
Trimite pe  
close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Cornuri cu rahat de post

2031 vizite
4 comentarii

Nota 4.27 din 36 voturi

Nota 4.27/5 din 36 voturi

 

Retete de post : Cornuri cu rahat de post

Cornuri cu rahat de post
Cornuri cu rahat de post

Cornuri cu rahat de post Ingrediente necesare pentru a prepara
Cornuri cu rahat de post

500 gr. faina

250 ml apa

20 gr. drojdie proaspata

4 linguri zahar

2 linguri margarina

1 lingura ulei

1 lingurita sare

3-4 linguri miere, sau zahar

Umplutura: rahat divers colorat, taiat bucatele se mai poate pune:

nuca +zahar, cacao+zahar, marmelada, gem mai gros.

Cornuri cu rahat de post Timp de preparare
30 min
Cornuri cu rahat de post Complexitate
redusa
Cornuri cu rahat de post Mod de preparare
Cornuri cu rahat de post

Reteta Cornuri cu rahat de post: Facem un sirop din 3 linguri zahar si 100 ml. apa. Punem drojdia la inmuiat cu 150 ml. apa calda+1 lingurita de zahar, amestecam sa se dizolve bine zaharul si drojdia, lasam deoparte 15.min, pana cand apa incepe sa faca bulbuci, sa fermenteze drojdia. Intr-un vas punem faina cernuta, amestecata cu sarea, facem o gropita in mijloc si punem maiaua ( drojdia), siropul , adaugam si margarina , amestecam bine. Daca aluatul este prea moale mai adaugam faina, iar daca este prea tare putina apa calda. La sfarsit punem si uleiul. Framantam bine , apoi lasam la dospit (crescut) , intr-un loc ferit de curenti de aer, 30min. Aluatul trebuie sa fie neted, bun de intins. Eu il pun in cuptorul cu microunde ( MO ) cu usa inchisa, este cel mai ferit de curenti.bineinteles ca nu cu el pornit ( in functiune), sau in cuptorul cald putin. Dupa ce a crescut aluatul il framantam din nou , dar foarte putin, 4-5 min. Il acoperim apoi cu o folie alimentara si-l dam la rece pentru 1 ora. Presaram putina faina pe planseta , dam si sucitorul prin faina, si intindem o foaie, groasa de 4-5 cm. Taiem un cerc mare pe care il impartim in 8 bucati.Vor fi opt triunghiuri. Punem pe fiecare triunghi, cate o bucatica de rahat (sau alta umplutura ), rulam de la baza triunghiului spre varf. Procedam la fel si cu celelalte, apoi le asezam intr-o tava in care punem hartie de copt. Le acoperim cu un prosop si le mai lasam 15min. sa creasca. Intr-un castron amestecam mierea (sau zaharul ) cu putina apa. Ungem cu o pensula cornurile inainte de a le da la cuptor si le presaram cu zahar tos.

Pofta buna la Reteta Cornuri cu rahat de post

Cornuri cu rahat de post

Retete Culinare similare cu:
Cornuri cu rahat de post

Mucenici muntenesti Mucenici muntenesti
6966 vizite 7 comentarii
Cornuri cu cacaval si susan Cornuri cu cacaval si susan
434 vizite 1 comentariu
Cornuri Bicolore Cornuri Bicolore
1643 vizite 1 comentariu
Placinta de post cu masline Placinta de post cu masline
1061 vizite 2 comentarii
Rahat cu aroma de citrice Rahat cu aroma de citrice
1730 vizite 2 comentarii
Sarmalute in foi de vita de post Sarmalute in foi de vita de post
1220 vizite 3 comentarii
Pizza de post Pizza de post
1201 vizite 1 comentariu
Piftele de post Piftele de post
2441 vizite 2 comentarii
Toate retetele
Cornuri cu rahat de post

Comentarii la Reteta culinara:
Cornuri cu rahat de post

Cornuri cu rahat de post
   Postat de Ionela la 05.12.2011, 19:06
Cele mai bune sunt cornuletele de post pe care le face matusa mea.
Cornuri cu rahat de post
   Postat de Oana la 02.12.2011, 16:57
Sunt delicioase!
Cornuri cu rahat de post
   Postat de Valentina la 30.11.2011, 14:14
Imi plac si mie cornurile cu rahat de post.
Cornuri cu rahat de post
   Postat de ioana la 15.02.2011, 12:43
sunt bune si umplute cu nuca si gemm de prune
Adauga un comentariu
Reteta zilei
Reteta Capsuni in ciocolata: 1. Fulgii de ciocolata neagra se topesc la bain marie pana devin o crema uniforma....
citeste mai mult
Intrebarea zilei

Newsletter Proretete.ro


Nume


E-mail


SEO