a scris: Saleuri
Total retete publicate: 49 Retete culinare
Trimite pe  
close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Saleuri

1062 vizite
1 comentariu

Nota 4.27 din 31 voturi

Nota 4.27/5 din 31 voturi

 

Panificatie si patiserie : Saleuri

Saleuri
Saleuri

Saleuri Ingrediente necesare pentru a prepara
Saleuri

150 gr unt

200 gr faina

60 gr cascaval

1 ou

1 lingurita otet

sare

apa

Saleuri Timp de preparare
nementionat
Saleuri Complexitate
redusa
Saleuri Mod de preparare
Saleuri

Reteta Saleuri: Se framanta faina cu sare, otetul si apa. Aluatului i se da forma unei mingi, se cresteaza deasupra, se inveleste intr-un servet umed si se lasa la rece o ora. Cu cateva minute de-a scoate aluatul de la rece se freaca untul spuma cu restul de faina si se framanta bine. Se intinde o foaie de 1 cm grosime, se pune untul in aceasi forma deasupra, apoi se impacheteaza totul in forma de plic, se intinde cu sucitorul si se impatureste coca in trei. Se tine din nou la rece timp de 15-20 de minute si se repeta operatiunea de 3-4 ori.Se intinde apoi o foaie de jumatate de cm grosime, se unge cu ou batut, se presara cu parmezan sau cascaval ras, apoi se taie cu un cutit incalzit, in bucati lungi de 8 cm si late de 2 cm. Fasiile de aluat se asaza pe o tava rece si umezita cu apa, la distanta intre ele si se introduc in cuptorul cald, la copt.

Pofta buna la Reteta Saleuri!

Saleuri

Retete Culinare similare cu:
Saleuri

Ghiveci aromat Ghiveci aromat
1802 vizite 3 comentarii
Pachetele de primavara Pachetele de primavara
2211 vizite 2 comentarii
Sufleu cu coaste de porc Sufleu cu coaste de porc
1400 vizite 5 comentarii
Paine cu malai Paine cu malai
784 vizite 1 comentariu
Biscuiti Biscuiti
1289 vizite 4 comentarii
Gazpacho Gazpacho
1177 vizite 5 comentarii
Toate retetele
Saleuri

Comentarii la Reteta culinara:
Saleuri

Saleuri
   Postat de Coca la 28.09.2011, 10:56
Le ador, mai ales ca sunt cu chimen.
Adauga un comentariu
Reteta zilei
Reteta Capsuni in ciocolata: 1. Fulgii de ciocolata neagra se topesc la bain marie pana devin o crema uniforma....
citeste mai mult
Intrebarea zilei

Newsletter Proretete.ro


Nume


E-mail


SEO