a scris: Capatana de vitel in aluat
Total retete publicate: 53 Retete culinare
Trimite pe  
close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Capatana de vitel in aluat

1341 vizite
1 comentariu

Nota 4.33 din 32 voturi

Nota 4.33/5 din 32 voturi

 

Fripturi : Capatana de vitel in aluat

Capatana de vitel in aluat
Capatana de vitel in aluat - reteta proprie

Capatana de vitel in aluat Ingrediente necesare pentru a prepara
Capatana de vitel in aluat

o capatana de vitel de 3,5 kg

un ou – pentru uns capatana

jum. morcov taiat cubulete

o ceapa mica taiata pestisori

4 foi de dafin

o lingurita cu un amestec din cimbru, nucsoara,t arhon macinat

jum. lingurita piper macinat

o crenguta busuioc

cca 20-30 ml ulei pentru uns tava

100 ml vin alb

Pentru aluat: 200 ml iaurt

150 ml apa minerala

un ou

drojdie cat o nuca

50 g unt

5 linguri ulei

un varf de lingurita sare

1 kg faina

250 g faina cantarita separat

Capatana de vitel in aluat Timp de preparare
nespecificat
Capatana de vitel in aluat Complexitate
medie
Capatana de vitel in aluat Mod de preparare
Capatana de vitel in aluat

Reteta Capatana de vitel in aluat: Capatana se spala foarte bine, se tine in apa cu putin otet cca 10-15 minute,dupa care se clateste pana va iesi apa perfect curata. Capatana se pune la fiert intr-o oala mare impreuna cu morcovul,ceapa ,condimente si vinul alb pentru 30-40 de minute. Daca nu va fi complet acoperita cu apa,se va intoarce si se va fierbe 15 -20 de minute pe fiecare parte la foc mic.Capatana poate fi lasata sa se raceasca in zeama in care a fiert sau se scoate pe o tava pana se raceste foarte bine ,iar zeama nu se va arunca. Dupa racire capatana se va unge pe toate partile cu ulei pentru a nu se lipi de aluat. Aluatul se va pregati in momentul in care capatana s-a racit deoarece nu trebuie lasat sa creasca . Intr-un castron se vor amesteca drojdia, iaurtul,apa minerala,sarea,oul,untul,uleiul ,1 kg de faina si se va framanta pana se obtine aluatul. Din cele 250 g de faina cantarite separat se mai presara putin cate putin in aluat pana nu se mai lipeste de mana,iar restul se va folosi pentru tapetatul locului unde va fi intinsa foaia si pentru intinsul foii pentru a nu se lipi. Capatana se aseaza pe mijlocul foii ,se pun deasupra ceapa si morcov fiert ,foaia se va “trage”,se va intinde usor cu mana in asa fel incat sa se acopere bine capatana si sa fie impachetata complet .Se va prinde aluatul in scobitori la toate imbinarile. Dupa ce capatana a fost impachetata se aseaza in tava cu ulei si se introduce la cuptor la foc foarte mic pe gratarul de jos. Cand se intareste aluatul, dupa cca 15-20 de minute se unge pe toate partile cu oul batut,se toarna de 2-3 degete zeama in tava si se reintroduce la cuptor,dar se va muta tava pe gratarul de sus. La un interval de 20-25 de minute se unge din nou cu zeama si trebuie avut grija ca in permanenta sa se completeze zeama din tava.Cand capata culoarea aurie se va acoperi cu o hartie de copt sau cu folie de aluminiu . Capatana trebuie sa stea la cuptor 8-9 ore (sau in functie de marimea capatanii),dar nu trebuie sa uitati sa completati zeama din tava si sa o stropiti cu zeama la un interval de 20-25 de minute. Cand este gata o puteti scoate cu grija pe o tava curata sau un platou pentru a desprinde stratul de aluat.Dupa indepartarea aluatului puteti sa portionati capatana scotand limba,creierul,ochisorii si restul carnii. Se poate servi cu muraturi,salate,hrean,sos remoulad … Eu am servit la capatana hrean cu sfecla rosie si pere murate alaturi de o garnitura de legume trase la tigaie in unt.

Pofta buna la Reteta Capatana de vitel in aluat

Capatana de vitel in aluat

Retete Culinare similare cu:
Capatana de vitel in aluat

Vitel cu brandy si pepene galben Vitel cu brandy si pepene galben
4399 vizite 5 comentarii
Frigarui de porc cu mamaliguta Frigarui de porc cu mamaliguta
3018 vizite 1 comentariu
Coaste de porc gratinate Coaste de porc gratinate
2903 vizite 1 comentariu
Friptura de porc cu mere si ceapa Friptura de porc cu mere si ceapa
3223 vizite 2 comentarii
Salata de vitel cu maioneza Salata de vitel cu maioneza
2165 vizite 1 comentariu
Escalop de vitel cu ciuperci Escalop de vitel cu ciuperci
3064 vizite 4 comentarii
Ghiveci aromat Ghiveci aromat
4118 vizite 3 comentarii
Toate retetele
Capatana de vitel in aluat

Comentarii la Reteta culinara:
Capatana de vitel in aluat

Capatana de vitel in aluat
   Postat de Ina la 02.08.2011, 15:29
Senzationala reteta, multumim proretete!
Adauga un comentariu
Reteta zilei
Reteta Capsuni in ciocolata: 1. Fulgii de ciocolata neagra se topesc la bain marie pana devin o crema uniforma....
citeste mai mult
Intrebarea zilei

Newsletter Proretete.ro


Nume


E-mail


SEO