a scris: Amandine
Total retete publicate: 112 Retete culinare
Trimite pe  
close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Amandine

3536 vizite
5 comentarii

Nota 4.45 din 31 voturi

Nota 4.45/5 din 31 voturi

 

Dulciuri : Amandine

Amandine
Amandine

Amandine Ingrediente necesare pentru a prepara
Amandine

Blat: 1cana si 1/2 de zahar

1 cana apa

6 oua

10 linguri zahar

3 lingurite bicarbonat stins in otet

3 cani si 3/4 faina

Sirop: 2 cani si 1/2 zahar

5 cani apa

esenta rom

Crema: 1 pachet de margarina Rama cu rom

1/2 pachet unt

1 cana zahar pudra

cacao dupa gust

Glazura: 10 cuburi ciocolata menaj

1 lingura margarina

Amandine Timp de preparare
nementionat
Amandine Complexitate
medie
Amandine Mod de preparare
Amandine

Reteta Amandine: Blatul: Se face un sirop caramel din cana si 1/2 de zahar si apa si se da la rece. Galbenusurile se freaca cu 6 linguri de zahar. Cele 6 albusuri se bat spuma si se adauga 4 linguri de zahar. Peste galbenusurile frecate se pun 3 lingurite bicarbonat de sodiu stinse in otet. Apoi se adauga albusurile lingura cu lingura, amestecand de jos in sus sa nu se strice spuma albusurilor. Se adauga siropul caramel rece lingura cu lingura. Se adauga faina. Se unge tava cu unt sau ulei, se tapeteaza cu faina, se pune compozitia si se da la cuptorul incalzit in prealabil. Dupa ce s-a copt se lasa la racit si se taie in doua parti ca tortul. Siropul: Se pune zaharul cu apa pe foc amestecand continuu. Se lasa la racit. Apoi se adauga esenta de rom. Crema: Se freaca margarina, untul si zaharul spuma si la sfarsit de adauga cacaua. Glazura: Se da ciocolata pe razatoarea mica si se topeste la Bain-Marie cu margarina. Se insiropeaza fiecare foaie de blat utilizand tot siropul. Se pune crema peste prima foaie insiropata, se pune crema si apoi a doua foie de blat insiropata. Se taie cuburi sau romburi. Se toarna ciocolata deasupra lasand sa intre ciocolata si in spatiile dintre romburi sau cuburi asa incat la sfarsit sa avem o prajitura cu glazura scursa. Mentiuni: Se serveste rece, a doua zi.

Pofta buna la Reteta Amandine

Amandine

Retete Culinare similare cu:
Amandine

Fursecuri bicolore de Craciun Fursecuri bicolore de Craciun
3790 vizite 9 comentarii
Biscuiti simpli Biscuiti simpli
1751 vizite 4 comentarii
Mucenici muntenesti Mucenici muntenesti
7172 vizite 7 comentarii
Blinele (reteta ruseasca) Blinele (reteta ruseasca)
4696 vizite 6 comentarii
Tarta cu pere Tarta cu pere
884 vizite 2 comentarii
Panettone Panettone
1956 vizite 4 comentarii
Fursecuri pentru Mos Craciun Fursecuri pentru Mos Craciun
2233 vizite 8 comentarii
Tarta cu ceapa si nuci Tarta cu ceapa si nuci
715 vizite 4 comentarii
Toate retetele
Amandine

Comentarii la Reteta culinara:
Amandine

Amandine
   Postat de Gina la 30.08.2011, 11:46
Pur si simplu le ador....sunt minunate
Amandine
   Postat de Nico la 02.08.2011, 14:07
suuuuunnnnnttttt delicioase vi le recomand
Amandine
   Postat de Sorina la 29.07.2011, 14:45
belea arata!!!
Amandine
   Postat de bia la 18.03.2011, 16:19
ce fel de unt trebuie pentru crema?
Amandine
   Postat de ioana la 17.02.2011, 19:00
Amandinele sunt preferatele mele!!
Adauga un comentariu
Reteta zilei
Reteta Capsuni in ciocolata: 1. Fulgii de ciocolata neagra se topesc la bain marie pana devin o crema uniforma....
citeste mai mult
Intrebarea zilei

Newsletter Proretete.ro


Nume


E-mail


SEO