a scris: Alba ca Zapada
Total retete publicate: 112 Retete culinare
Trimite pe  
close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Alba ca Zapada

1431 vizite
3 comentarii

Nota 4.25 din 35 voturi

Nota 4.25/5 din 35 voturi

 

Dulciuri : Alba ca Zapada

Alba ca Zapada
Alba ca Zapada

Alba ca Zapada Ingrediente necesare pentru a prepara
Alba ca Zapada

2oua

6 linguri zahar

9 linguri ulei

6 linguri lapte dulce

1 lingurita amoniac alimentar

faina

coaja rasa de la o lamaie si sucul unei jumatati de lamaie.

Pentru crema: 2 pachete unt (80% grasime)

1 l lapte dulce

16 linguri zahar tos

200 gr gris

2 lamai (sucul)

Pentru glazura: 2 plicuri zahar pudra cu aroma de vanilie

suc de lamaie.

Alba ca Zapada Timp de preparare
1 ora si 30 min
Alba ca Zapada Complexitate
redusa
Alba ca Zapada Mod de preparare
Alba ca Zapada

Reteta Alba ca Zapada: Foile se pregatesc astfel: se stinge amoniacul cu suc de lamaie, apoi se amesteca toate ingredientele - mai putin faina - pana obtineti un aluat cu consistenta egala. Adaugati de-acum cate putina faina si amestecati, apoi framantati pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana. Impartiti aluatul in 4. Din fiecare sfert coaceti - pe fundul unei tavi (25/35cm), cate o foaie. Foaia trebuie sa fie foarte bine intinsa si se tine in cuptorul preincalzit, la foc mic, aprox 8 minute - fara sa se rumeneasca. Crema o pregatesc astfel: Fierb laptele cu zaharul tos pana cand se dizolva tot zaharul. Apoi adaug grisul si amestec energic si continuu ca sa nu se faca cocoloase si nici sa nu se prinda de oala. Dupa 4-5 minute, sting focul si pun deasupra o folie alimentara - ca sa nu faca coaja - si dau ciulamaua la rece. Cat timp se raceste ciulamaua, amestec doua pachete de unt (rece) pana cand se elimina apa tehnologica iar apoi continuu pana cand untul devine spumos. Ciulamaua foarte bine racita, o amestec pana devine pufoasa apoi adaug sucul proaspat stors de la lamai. Amestec pana se incorporeaza tot sucul de lamaie si apoi adaug treptat untul, amestecand continuu. Aceasta crema o impart in 3 si o intind intre foi, presand bine fiecare foaie inainte de a intinde urmatorul strat de crema. Glazura: cern zaharul pudra si apoi adaug cate putin suc de lamaie. Amestec pana cand obtin o glazura semilichida, pe care o intind cu ajutorul unei pensule deasupra ultimei foi. Dau la rece cateva ore (ideal pana a doua zi) si tai forme potrivite cu un cutit cu lama subtire, pe care il sterg cu un sevetel umed dupa fiecare taietura. Mentiuni: Foaia se intinde direct pe fundul tavii, acoperit cu hartie de copt. Cand scoateti foaia din cuptor manevrati-o cu grija ca sa nu o rupeti. Eu o las sa se raceasca pe hartia pe care am copt-o, pe un gratar. Dupa ce s-a racit, o pastrez pe un blat de lemn pana cand pun crema.

Pofta buna la Reteta Alba ca Zapada

Alba ca Zapada

Retete Culinare similare cu:
Alba ca Zapada

Fursecuri bicolore de Craciun Fursecuri bicolore de Craciun
3713 vizite 9 comentarii
Biscuiti simpli Biscuiti simpli
1689 vizite 4 comentarii
Mucenici muntenesti Mucenici muntenesti
7076 vizite 7 comentarii
Alba ca Zapada Alba ca Zapada
1082 vizite 2 comentarii
Blinele (reteta ruseasca) Blinele (reteta ruseasca)
4530 vizite 6 comentarii
Tarta cu pere Tarta cu pere
857 vizite 2 comentarii
Panettone Panettone
1890 vizite 4 comentarii
Fursecuri pentru Mos Craciun Fursecuri pentru Mos Craciun
2165 vizite 8 comentarii
Toate retetele
Alba ca Zapada

Comentarii la Reteta culinara:
Alba ca Zapada

Alba ca Zapada
   Postat de Ema la 30.08.2011, 11:47
Cum sa nu ai cuvinte de lauda pentru o astfel de prajitura...
Alba ca Zapada
   Postat de Ioana la 02.08.2011, 14:07
va multumesc de incurajare...am sa incerc si eu..
Alba ca Zapada
   Postat de Flory la 29.07.2011, 14:45
e super buna....
Adauga un comentariu
Reteta zilei
Reteta Capsuni in ciocolata: 1. Fulgii de ciocolata neagra se topesc la bain marie pana devin o crema uniforma....
citeste mai mult
Intrebarea zilei

Newsletter Proretete.ro


Nume


E-mail


SEO