Trimite pe  
close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Secretele unor retete reusite

1854 vizite
1 comentariu

Nota 4.36 din 33 voturi

Nota 4.36/5 din 33 voturi

 

Articole : Secretele unor retete reusite

Secretele unor retete reusite

1.    Spaghetele vor fi mai gustoase daca  in apa in care fierb adaugam o foaie de dafin.
2.    Nu folositi lapte rece cand pregatiti piureul de cartofi, caci acesta il innegreste, ci folositi lapte fierbinte.
3.    Friptura se fragezeste numai cu vin alb.


4.    Cartofii noi se curata usor frecandu-se cu sare grunjoasa intrun servetel.
5.    Pestele ca sa fie mai gustos si sa nu se sfarame la preparare se unge cu zeama de lamaie, apoi se sareaza si se lasa timp de 20-30 min, dupa care se prepara fiert, prajit sau la gratar.
6.    Pestele prajit va fi foarte gustos daca inainte de a-l da prin faina si a-l praji il tinem 5-10 minute in lapte.

7.    Pestele care are miros neplacut se pune la fiert un minut sau doua, intr-o cantitate mare de apa cu cateva linguri de otet si putina sare, apoi se scoate si se prepara.
8.    Cartofii se fierb la foc incet, deoarece daca focul este prea puternic, ei se vor sfarama la suprafata si vor ramane tari la mijloc.
9.    Pentru a da un gust mai bun cartofilor, in timpul fierberii acestora se 3-4 catei de usturoi.

10.    Gustul neplacut al cartofilor inghetati poate fi inlaturat prin tinerea acestora, inainte de preparare, in apa rece si fierberea in apa clocotita, cu sare si o lingura de otet.
11.    Pastele fainoase nu se prind de fundul vasului daca in timpul fierberii se adauga putina sare.
12.    Friptura nu se sareaza inainte de a fi pusa pe gratar, pentru ca substantele nutritive din ea, sub influenta sarii se elimina.

13.    Dupa ce se scurge prima apa de la fasole, se adauga la fiert 2-3 catei de usturoi;
14.    Mamaliga nu va mai face cocoloase daca, inainte de a pune malaiul la fiert, se stropeste cu apa rece;
15.    Cand pregatiti mamaliguta lasati sa fiarba apa in clocote, adaugati sare, apoi adaugati malaiul in ploaie putin cata putin, lasati focul foarte mic si amestecati energic cu ajutorul unui tel. Malaiul creste in volum de 3-4 ori.

16.    Carnea congelata nu se decongeleaza decat la temperatura camerei sau in cuptorul cu microunde.
17.    Ciorba de fasole verde sau uscata va fi mai aromata daca i se adauga o lingurita de zahar.
18.    Maioneza poate fi pastrata mai bine in borcane de sticla cu capac, tinute in frigider sau la gheata.

19.    Ca sa nu sara uleiul, untura sau untul din tigaie la prajit, se adauga putina sare.
20.    Mirodeniile cele mai potrivite pentru preparatele din peste sunt: dafin, ienibahar, cimbru, coriandru, tarhon, piper, cuisoare, nucsoara si patrunjel verde.
21.    Pentru indepartarea mirosului de peste de pe maini si vase, acestea se clatesc mai intai cu apa rece, iar mai apoi se spala cu apa calda si detergenti sau cu apa calda la care se adauga o lingura de otet (sare de lamaie). Tacamurile se freaca cu zat de cafea.

Secretele unor retete reusite

Comentarii la Reteta culinara:
Secretele unor retete reusite

Secretele unor retete reusite
   Postat de Miruna la 14.10.2011, 15:22
Cie nu ar vrea sa iasa mereu ca la carte mancarea...
Adauga un comentariu
Reteta zilei
Reteta Capsuni in ciocolata: 1. Fulgii de ciocolata neagra se topesc la bain marie pana devin o crema uniforma....
citeste mai mult
Intrebarea zilei

Newsletter Proretete.ro


Nume


E-mail


SEO