Trimite pe  
close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Ciocolata de casa, un desert aparte

1074 vizite
4 comentarii

Nota 4.48 din 32 voturi

Nota 4.48/5 din 32 voturi

 

Articole : Ciocolata de casa, un desert aparte

Ciocolata de casa, un desert aparte


Eu nu sunt o impatimita a dulciurilor si prajiturilor dar ador ciocolata, in special cea facuta in casa. Ciocolata de casa imi aduce aminte de perioada copilariei si de momentele cand abea asteptam sa o mananc. Pentru a prepara o ciocolata de casa delicioasa, nu ai nevoie doar de reteta ci si de cateva trucuri care-i ofera savoarea inconfundabila.
 
Expertii in gastronomie si cofetarii considera ca unul din ingredientele minune pentru prepararea ciocolatei de casa este untul de cacao. Dar cum aces ingredient nu se gaseste pe piata, mai avem la indemana si ale trucrii pentru a prepara o ciocolata “ca la carte”.
 
In primul rand, pentru a obtine cea  mai buna ciocolata, trebuie sa folosim ciocolata amaruie de cea mai buna calitate. Un alt truc este prepararea ei la bain-marie (adica prepararea pe aburi) pentru a evita arderea ei. Un alt aspect important este ca laptele sa nu fie procesat, cel mai bun fiind cel care are un continut ridicat de grasimi sau cel de tara.
 
Pentru ai oferi un plus de savoare si originalitate se pot adauga diverse seminte (nuci, fistic, migdale, alune) , fructe confiatesau mai multe tipuri de ciocolata. De asemenea, zaharul trebuie adaugat la fnalul retetei, in functie de preferinte si , binenteles, un praf e sare.
 
Un alt truc de care trebuie sa tinem in mod special cont este faptul ca, atunci cand taiem ciocolata de casa trebuie sa folosim un cutit curat si uscat, in caz contrar, cioolata va prelua alte aromele alimentelor taiate anterior. Pe langa ciocolata de casa, in forma solida, potii sa-ti rasfeti prietenii sau familia cu ciocolata calda de casa.
 
Pentru a obtine 10 portii ai nevoie de: 
 
8 cani de lapte
1 cana cu zahar
vanilie
2 tablete de ciocolata amaruie.
 
Mod de preparare:
Ciocolata se taie in bucatele sau se da prin razatoare. Laptele incalzit si omogenizat cu vanilia si zaharul se adauga treptat peste ciocolata si se amesteca bine pentru a obtine o compozitie densa. Se toarna in cani, peste care se poate adauga lichior, scortisoara sau frisca. Aceasta reteta este foarte usor de preparat si cu siguranta, de mare efect, dand savaoare sarbatorilor si momentelor speciale alaturi de cei dragi.  
 
Surse: www.acasa.ro

Ciocolata de casa, un desert aparte

Comentarii la Reteta culinara:
Ciocolata de casa, un desert aparte

Ciocolata de casa, un desert aparte
   Postat de Doriana la 14.10.2011, 15:14
ador ciocolata facuta in casa
Ciocolata de casa, un desert aparte
   Postat de Ingrid la 26.08.2011, 15:45
Este desertul meu preferat!
Ciocolata de casa, un desert aparte
   Postat de Ioanaa la 20.07.2011, 10:45
Mie mi-a iesit nemaipomenita, hiar am preparat-o de 2 ori :)
Ciocolata de casa, un desert aparte
   Postat de Luminita la 12.07.2011, 16:05
Senzationala...sper sa o fac si eu buna.
Adauga un comentariu
Reteta zilei
Reteta Capsuni in ciocolata: 1. Fulgii de ciocolata neagra se topesc la bain marie pana devin o crema uniforma....
citeste mai mult
Intrebarea zilei

Newsletter Proretete.ro


Nume


E-mail


SEO