Trimite pe  
close

Trimite

Poti trimite la maxim 5 prieteni simultan

Beneficiile apei minerale

1829 vizite
1 comentariu

Nota 4.3 din 33 voturi

Nota 4.3/5 din 33 voturi

 

Articole : Beneficiile apei minerale

Beneficiile apei minerale


Apa minerala este una dintre cele mai benefice si apreciate tipuri de apa pentru sanatatea noastra. Ea contine minerale, calciu, magneziu, saruri si compusi sulfurosi si alte substante dizolvate care ii modifica gustul dar care ii confera valoare terapeutica. Acest tip de apa nu trebuie consumat periodic, ci doar in cure de remineralizare, care dureaza mai putin de o luna.
 
Tipuri de ape minerale: sulfurate, sulfatate, iodurate, alcaline, feroase, oligominerale, clorurosodice (sarate).
 
Beneficiile apei minerale
O apa minerala cu continut mai crescut in sodiu, adica mai sarata, este benefica pentru cei care sufera de hipotensiune si fac efort in perioada verii.
Apa minerala cu un continut mai ridicat de potasiu este benefica pentru organism dar nu trebuie consumata de catre persoanelor care au probleme renale.
Apa minerala carbogazoasa este indicata, in special, persoanelor care sufera de hiperaciditate gastrica. 
 
Apa minerala cu un continut bogat in fluor previne aparitia cariilor si osteoporozei.
Apa minerala bogata in saruri de calciu si magneziu reduce riscul de boli cardiovasculare.
Apa minerala bogata in sulfati are proprietati diuretice si laxative.
Apa dura previne ateroscleroza si boala cardiaca ischemica.
 
Apa minerala reprezinta o sursa de hidratare si de recuperare a mineralelor pierdute prin transpiratie, mai ales vara.  Mai este considerata a avea si proprietati cosmetice, mentinand frumusetea pielii si rezistenta parului. Un alt avantaj al apei minerale este ca riscul de contaminare microbiana sau parazitara este mai scazut fata de apa de robinet, iar gradul de absorbtie al calciului este mai mare.
 
Efectele negative ale apei minerale
Daca este prea puternic mineralizata, apa minerala poate deveni nociva pentru organism deoarece favorizeaza aparitia calculilor (pietrelor) la rinichi, creste volumul intravascular si valorile tensiunii arteriale. Excesul de minerale este periculos in special pentru sugari si copi mici (la care functia renala este insuficient dezvoltata), pentru varstnici (fiind cunoscut ca după vârsta de 50 ani se pierde anual circa 1% din masa de nefroni functionali) si pentru cei predispusi la  litiaza renala. 
 
La copii nu se recomanda consumul de apa minerală cu un indice de mineralizare de peste 120 mg/l sau cu un continut de sodiu de peste 20 mg/l. Indicele mare de mineralizare este nociv si poate crea probleme pacientilor cardiaci si celor cu afectiuni edematoase (ciroza hepatica, insuficienta renala. S-a dovedit stiintific ca apa minerala imbuteliata isi reduce din proprietatile sale terapeutice, in comparatie cu aceeasi apa consumata direct de la izvor. 
 
Atunci cand cumparam apa minerala trebuie sa acordam atentie gradului de mineralizare totala si compozitiei sale.  Produsele cu un indice de mineralizare sub 500 mg/l sunt considerate slab mineralizate si sunt potrivite pentru consumul zilnic. Sticla de apa minerala trebuie consumata in cel mult 24-48 ore de la deschidere.

Beneficiile apei minerale

Comentarii la Reteta culinara:
Beneficiile apei minerale

Beneficiile apei minerale
   Postat de Andreea la 17.10.2011, 13:01
Eu prefer apa minerala si beau foarte multa.
Adauga un comentariu
Reteta zilei
Reteta Capsuni in ciocolata: 1. Fulgii de ciocolata neagra se topesc la bain marie pana devin o crema uniforma....
citeste mai mult
Intrebarea zilei

Newsletter Proretete.ro


Nume


E-mail


SEO