Articole din categoria Articole

5 retete pentru Halloween

Halloween-ul se apropie si, pe langa a ne pregati costumele pentru petrecere ar trebuie sa ne ocupam si de meniu. Va propunem 5 retete haioase pentru a da mai multa savoare petrecerii:Degete taiate 
 

postat la : 11 octombrie 2011
4183 vizite
2 comentarii
Detalii
Ce trebuie sa stim despre curele de slabit

Ce trebuie sa stim despre curele de slabit

Atunci cand ne hotaram sa tinem o cura de slabit trebuie sa stim in primul rand ca cele care promit pierderea unor kilograme semnificative intr-un timp foarte scurt sunt de evitat.  Daca nu tinem cont de cateva lucruri esentiale pe perioada curei, putem sa ne provocam probleme de sanatate grave.
postat la : 10 octombrie 2011
1400 vizite
1 comentariu
Detalii
Cum sa avem un regim alimentar sanatos

Cum sa avem un regim alimentar sanatos

Toti mai multi dintre noi suntem interesati de o alimentatie cat mai sanatoasa, dar aceasta include, pe langa consumul de multe fructe si legume, si mese regulate. Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei si trebuie sa fie foarte consistent deoarece ne ofera energie pentru intreaga zi.
postat la : 22 septembrie 2011
3876 vizite
1 comentariu
Detalii
Fructe si legume de toamna care ne ajuta sa combatem astenia

Fructe si legume de toamna care ne ajuta sa combatem astenia

Vara este pe sfarsite iar toamna se apropie cu pasi mari, aducand cu ea schimbari de temperatura, zile mai scurte, nopti mai lungi si ploi reci ce determina aparitia asteniei de toamna. Cum toamna pietele si gradinile abunda de fructe si legume, este bine sa stim care dintre acestea ne pot fi de ajutor pentru a preveni si trata astenia de toamna.
postat la : 06 septembrie 2011
2589 vizite
1 comentariu
Detalii
Cum ne pregatim organismul pentru toamna

Cum ne pregatim organismul pentru toamna

In primul rand trebuie sa mancam cat mai multe fructe si legume de sezon (praz, varza, conopida, broccoli, fenicul, radacinoase, sfecla, pere, gutui, mere, dovleac, fasole, mazare, linte, nuci, alune, ciuperci, struguri smochine, castane, etc).
postat la : 06 septembrie 2011
1526 vizite
1 comentariu
Detalii
Strugurii, vedetele toamnei

Strugurii, vedetele toamnei

Pentru mine toamna nu are farmec daca nu culeg struguri, dar mai ales, daca nu-i mananc. Strugurii sunt folositi inca din Antichitate in tratarea diferitelor afectiuni si contin 70% apa, vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, D, P si K dar si saruri minerale (fier, sodiu, calciu, potasiu, fosfor, magneziu, clor, siliciu, mangan, arsen si crom).
postat la : 05 septembrie 2011
2043 vizite
1 comentariu
Detalii
Sfaturi pentru pus muraturi si conserve

Sfaturi pentru pus muraturi si conserve

In principal, solutia folosita pentru conservarea alimentelor prin murare este formata din apa si sare, uneori apelandu-se si la otet, condimente diverse sau chiar uleiuri vegetale. Amestecul bine dozat de apa si sare ucide toate bacteriile iar produsele conservate isi pastreaza o valoare nutritiva ridicata pentru mult timp.
postat la : 30 august 2011
4002 vizite
1 comentariu
Detalii
Noni, fructul minune

Noni, fructul minune

In ultimul timp am tot auzit despre un fruct cu o denumire ciudata, noni, si care a revolutionat medicina, consumul lui facand adevarate miracole. Noni isi are originea in Polinesia, Tahiti si insulele Hawaii, fiind cunoscut si folosit de multe mii de ani. In India este considerat un fruct sacru iar denumirea lui se traduce prin „viata lunga”. 
postat la : 23 august 2011
1714 vizite
2 comentarii
Detalii
Obiceiuri care te ingrasa

Obiceiuri care te ingrasa

Fie ca tinem o dieta de slabit sau nu, exista cateva obiceiuri care nu ne ajuta decat sa mai acumulam cateva kilograme in plus. Specialistii in nutritie considerau, acum nu mult timp, ca excesul de kilograme se datoreaza unei alimentatii bazate pe grasimi, dar, se pare ca nu doar acest obicei ne este daunator.
postat la : 22 august 2011
2700 vizite
6 comentarii
Detalii
Branzeturile

Branzeturile

O legenda despre descoperirea branzei povesteste despre un nomad arab care, in timp ce cara laptele intr-un recipient facut din stomac de animal, prin desert, a descoperit ca laptele s-a separat in branza si zer. Cea mai veche dovada arheologica a prepararii branzei a fost gasita in picturile din mormintele egiptene, datand in 2300 inainte de Hristos.
postat la : 22 august 2011
2511 vizite
2 comentarii
Detalii
Reteta zilei
Reteta Capsuni in ciocolata: 1. Fulgii de ciocolata neagra se topesc la bain marie pana devin o crema uniforma....
citeste mai mult
Ultimele articole postate
Cea mai mare ceapa din Romania
Branzeturile In 2007 in Turda, 13 femei au reusit sa impleteasca o funie de 176,2 metri de ceapa rosie, cu o greutate de 600 kilograme si au reusit sa doboare recordul din 2006 (unde 15 persoane au realizat o funie de 137 de metri de ceapa rosie).
Tabasco
Branzeturile
Tabasco este un sos preparat din ardeiiute, otet, sare, zahar si arome. Se comercializeaza imbuteliat in sticle, dinel folosindu-se doar cateva picaturi pentru condimentarea mancarurilor, acarnii si a anumitor tipuri de cocktailuri.
Dieta Monicai Anghel
Branzeturile 3 ZILE DE CARNE -carne pe gratar sau fiarta: pui, vita chiar si porc; se pot manca si mezeluri: parizer, cremwursti, sunca de Praga 3 ZILE DE LACTATE -iaurt : fara fructe, lapte......
Intrebarea zilei

Newsletter Proretete.ro


Nume


E-mail


SEO